torsdag 25 juni 2009

När vi äter hälsosamt

Vi skulle ju sluta med att dricka så fasligt mycket kaffe. Jag har hotat köket med flera sorters cancer i och omkring urinvägarna som man kan få om man dricker mycket koffein. Igi insåg att det här med att ha hälsosamma vanor innebär att vi måste sluta dricka cult-cola med 50% mer koffein. Vad ska vi då göra med backen vi har i källaren? Sagt och gjort, Stefan kom förbi för att höra när vi öppnar terrassen och blev raskt erbjuden lite kall, uppfriskande cola. Sen började Igi berätta en massa barnförbjudna historier om sin tid på olika kryssningsfartyg. Då ringde Jonas Lindvall, vår käre arkitekt, och jag blev jätteglad. "Hej Jonas, vad kul att du ringer! Vet du, nu berättar Igi barnförbjudna historier igen", "Jaså, det var ju tråkigt att han envisas med att göra det". Så jag räckte över Jonas till Igi så slapp vi höra mer om det. Stefan såg lättad ut.
Köket har dock inte fattat det här med hälsokost. Jonesey har gjort någon form av risotto till personalmat, typ 1000kcal, men så har han slängt i lite ärtor. För det gör det så mycket bättre.

På tal om mat generellt så pratade vi häromdagen om 15-sekundersregeln. Den gäller inte på Bloom. Vi hade en gång en kökspraktikant som hjälpte till vid tillagning av sås. Han fick för sig att han skulle torka lite runt spishällarna med en disktrasa medan såsen kokade upp. Det är bara det att han tappade disktrasan i såsen. Snabbt som attan ryckte han upp den... men lät såsen stå kvar på hällen. Sen kom en kock förbi för att kolla hur det gick, och smakade på såsen.... och spottade raskt ut den igen. "Vad i hela helvete har du gjort?", det måste ha ekat halvvägs till Sibirien. Därefter fick den kökspraktikanten lära sig att om man tappar något på golvet, eller tappar disktrasor i någon form av mat, så SLÄNGER MAN DEN. I SOPORNA. FÖR DEN SMAKAR ILLA. OCH KAN INTE SERVERAS. Och så hade de komprimerat hela grundkursen för livsmedelshygien i en enda svordomsramsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar