tisdag 16 juni 2009

Blooming tactics



Vi var inte bäst på fotboll. Men vi var inte sämst på fotboll. Vi var ett mål bättre än Noma, men ett tiotal mål sämre än många andra. Sen var vi nog det mist fotbollsambitiösa laget på plats. Men vi hade en strategi. Då ingen av oss är vidare fit for fight när det gäller att springa runt på en fotbollsplan hade vi följande uppdelning på laget: Igi's stora uppgift är att ramla framför vårt mål och skrika "jag är 50 år! jag är 50 år!" varje gång någon ur motståndarlaget närmar sig med en boll. Rainio spänner armarna och visar sina skräckinjagande tatueringar. Alberto ropar något obegripligt på spanska. Lovisa tappar shortsen och visar sina björn borg-trosor. Viktora "missar" bollen och sparkar någon i knäskålen. Jag, men en läglig bronkit, springer tre meter och hostar sen så att det låter som att jag håller på att dö. Det kallas diversionary tactics! En helt oväntad diversionary tactic vi lyckades med helt utan föregående intentioner var att jag, Lovisa och Victoria var de enda tjejerna som spelade. Utav 13 lag, ett hundratal spelande... och vi tre. Heja!
Vi spelade mot Geranium, som illvilligt stämplade vår minsta spelare (en hittils onämnd tjej gav igen med en vass armbåge); fuego, som slog oss så att det faktiskt var lite pinsamt men höll gentlemannamässigt avstånd till oss tjejer; nimb, vars nummer 11 lyckades stämpla Igi när han låg och sprattlade framför vårt mål.
När det stod klart att vi inte skulle ta hem någon plakett drack killarna upp sin öl och så for vi tillbaka till Malmö. Hela laget knökade in sig på en indisk restaurang på möllan, där vad jag och Igi inte åt i form av hetta lyckades killarna sätta i sig i köttmängd. Typ motsvarande en riktigt stor ko.
Vi tog oss till Danmark i två bilar. Tjejerna och Igi i en bil, med schlager på högsta volym, och killarna i Alberto's bil med Rainios hårdrock i högtalarna. Trots att Alberto's GPS var spansk så hittade den faktiskt till Valbyparken och vi tackar Daniel för en väl anordnad turnering. Nu laddar vi för nästa år, då vi faktiskt planerar att sparka på bollen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar