måndag 3 augusti 2009

Fish heads, with friends

Idag har vi för första gången ätit fiskhuvuden tillsammans med gäster. Hela personalen satt sig ned vid dukat långbord och visade hur man äter huvuden, kinder och fenor. Denna gången serverade vi bröd och en tomatvinaigrette till, och Ladoix Burgundy. Det blev många glada skratt och mycket diskussion om mat, framförallt fisk och skaldjur. Vissa av oss gillar surströmming och sill, andra gillar "jellied eels", vissa av oss är upprörda över att man på vissa restauranger äter ostron med sked. Andra samtalsämnen var skolmaten (om man nu kan kalla det mat för 2,90 kr per portion), barn (är de inte underbara?), vin och sommelierer.
Vi hade ett danskt par häromdagen som stannade till sent på natten med mig för att prata om allt från Mansinthe till hur de sköter servering på Noma som tyckte att det var underbart att vi lägger till en personlig dimension till vad som annars bara hade varit god mat och trevligt vin. Och jag håller med! Det är inte för alla; sättet vi pratar på, vad vi säger, hur vi säger det. Men vi hoppas att man kan ge oss ett par timmar av sin tid och åka med på en liten resa. Vill ni komma och äta personalmat med oss? Vi kommer ha kanin på schemat här i nästa vecka. Slå oss en signal och boka upp vår eftermiddag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar