fredag 31 juli 2009

Bloom är inte Olgas

På sista tiden har det klivit in ett flertal personer hos oss som är otroligt upprörda över följande:
1. Gamla Olgas heter numera Bloom.
2. Gamla Olgas serverade hamburgare. Det gör inte Bloom.
3. Gamla Olgas serverade snaps och sill, och det gör inte Bloom.
4. Gamla Olgas hade svenska ägare. Det har inte Bloom.
5. Gamla Olgas verkar ha haft offentliga toaletter. Vem som helst, oavsett om de är kunder eller inte, kunde kliva in och låna toan. Det gillar vi inte på Bloom. Det finns offentliga toaletter trettio meter längre bort i parken.

Så låt oss klargöra för Olgas stamgäster (hur mycket stamgäst man nu är när man inte varit där på två år och uppmärksammat förändringen). Vi vet vilken institution Olgas var på sin tid. Alla gick till Olgas, på samma sätt som alla tonåringar går till hamburgerställena. Olgas hade stadig svensk husmanskost på ett sätt som är på väg att försvinna. Varför är det på väg att försvinna? Jo, för det är inte lönsamt. Folk äter inte på det viset längre.
Nu kommer vi säkert få höra via diverse medium att vi är arroganta, har en attityd och så vidare. Men vi har hållit på med det här ett tag. Och tro mig, om vi vore en katastrof, om det här med inga menyer etc inte fungerade och alla gäster lämnade oss i drösar för att vi talar om för dem hur de ska vara, bete sig, klä sig med mera, ja då hade vi fått slå igen ganska omgående. Hur är det statistiken ligger? En missnöjd gäst sprider sitt missnöje till ca 20 personer. En nöjd gäst sprider ett gott ord till ca 5 personer. Och vi är kvar! Så uppenbarligen gör vi något rätt någonstans.
Men vi kan inte, och vill inte, vara ett sådant ställe där alla går därifrån utan direkt missnöje. Vi vill inte vara ett ställe där man fått sig ett stadigt mål mat men inget mer. Vi vill vara en upplevelse, ett happening. Och då kan inte alla vara nöjda, för en upplevelse faller inte alla på smaken. Man kan inte ha en lagom upplevelse, tyvärr. Vi vill ha stamgäster, som vi kan ha en relation med. Vi vill kunna konversera med våra gäster, om allt och inget och om maten och vinet. Alla gillar inte det vi har att säga. Tough luck.
Så nej, vi är inte Olgas. Vi är Bloom. Vi slipar på det vi har att erbjuda varje dag. Som konsekvens av det har vi en ny upplevelse att erbjuda varje dag. Vad gör du?

2 kommentarer:

  1. Förstår absolut att folk blir förvånade. Det blev jag också, men som du mycket riktigt påpekar är det faktiskt Bloom man kliver in hos - något jag kom att uppskatta omedelbart.

    Maten är superb och ni väljer goda viner som speglar och förstärker smakerna på ett underbart sätt. Enda nackdelne är att man inte kan äta lunch hos er men där finns det kanske en lösning...

    Jag kan förstå att Bloom stilen kanske inte passar alla men jag trivs väldigt, väldigt bra ( - :

    SvaraRadera
  2. Hej Jonatan! Vad roligt att du gillar oss, det värmer verkligen! Hoppas att du har tid att komma och äta personalmat med oss någon eftermiddag. Slå oss en signal!

    SvaraRadera