fredag 2 oktober 2009

Carignan

Det blir mycket vin på måndag - Bourgogne på Trio med ett par myyycket trevliga flaskor...

Iallafall så håller jag med E. A om mycket, däribland hans åsikter om Carignan. Ida har en del mysiga Carignan-viner som jag hoppas kunna matcha till höstens menyer.

På tal om Bourgogne så måste man prata om Pinot noir - och då måste jag prata om Grenache. Vi serverar just nu en otrolig Gigondas (lillebror till Hermitage) från södra Rhone som är 100% Grenache, och som hela tiden (tycks det) misstas för en Pinot. Grenache är ju annars lite av en arbetshäst, tillsätter man 80% Grenache och 20% av något mer jazzigt, typ merlot eller syrah, så har man sig förmodligen ett trevligt vin. Eller inte, beroende på vinmakare. Men ändå - Banyuls till exempel. Det är nog fel att säga att det görs mycket dålig Banyuls, det finns nog bara många som gör dålig Banyuls. Vår Cornet & Cie är också 100% Grenache, och är en rimage. Mycket frukt för en arbetshäst! Så, give a grape a chance! Det kan bli bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar