lördag 12 december 2009

Invasion

Vi blev invaderade igår och hade totalt fullsatt. Inte en enda extra stol fanns att tillgå. Men vi hoppas att en av våra käraste stamkunder var nöjd och att terminsavslutningen blev som de hade hoppats!

Och nu när vi serverar prieto picudo så vandrar jag stolt runt och säger till alla "esta mi vino". Annars pratar vi mycket franska och tyska bland personalen just nu. Arnaud fick se sig pikad igår efter att, med brett franskt uttal, säga "it's the french way", som lät mer som "it's the feng sui". Klockan midnatt igår var detta mycket roligt, skämt om guldfiskar och kaktusar haglade och det blev inte bättre av att vår allt-i-allo hade knarrande skor, som han tyckte lät som att en ankfamilj förföljde honom.

Vi hade en mycket lyckad tastingkväll för några få utvalda häromdagen, och det är alltid kul att få bekräftat att även när våra idéer är "out there" så gör de sig ändå bra på tallrik och i glas.

På tal om glas så har Mon Cher varit lite väl ivrig att komma och hjälpa till att städa undan och polera glas de kvällar jag jobbar. Jag vet varför. Det är nämligen möjligtvis så att hans julklapp göms någonstans i katakomberna på Bloom, och om han lyckas få en skymt av den så har han löst det eviga problemet "jag vet inte vad jag ska köpa till min respektive förrän jag vet vad hon köpt för något till mig". Men pilutta dig, hjärtat, för den är välgömd.
Presentkorten på Bloom flyger ur lådorna och blir till klappar under granen. Tyvärr är det ju ingenting för mig, jag har ju nöjet att besöka Bloom så ofta jag vill och kan utan att det kostar mig ett öre, tvärt om. Jag ska göra det lätt för den stackaren och tala om vad det är jag vill ha: en espressomaskin med mjölkskummare - att upprätthålla mitt koffeinberoende är ett viktigt uppdrag som restaurangpersonal.

Livets Goda denna månad har flera intressanta artiklar och krönikor på ett grundläggande problem i Sverige med vårt kära systembolag. Pris vs kvalitet, och varför är det alltid så att de importörer som säljer bag-in-box dussinvin som dricks av alla som vill bli fulla tjänar miljoner, medan små importörer som säljer hantverksvin går i konkurs när systemet vägrar höja säljpriserna i finanskris. Förlust per flaska kan vi tala om där. Jag vet inte hur det är med er, men jag lägger hellre fler guldpengar på en riktigt bra flaska lite färre gånger i månaden än dricker Emotions eller Happy Cat varje dag.

Nä, nu får jag skärpa mig. Jag ska snart vara i pildammsparken för att bli fotograferad tillsammans med resten av personalen för den nya hemsidan och den nya videon. Det händer mycket spännande på nätet nu, bland annat för bloggen! Detta hoppas vi kunna berätta mer om snart.

(Och ingen har väl missat att jag blivit vegan igen, till Igi's stora förtret. Det är i egentlig mening ingen politisk övertygelse, det är bara det att om man jobbar på restaurang där man blir istoppad diverse godsaker i ett kör varje dag i experimentsyfte, då går man upp i vikt. För att lägga mig till lite nya goda vanor och bara äta foie och valhrona vid tillfälle och lite nyttigheter till vardags, så är det dags för en detox på vegankost. Veganmat innebär faktiskt inte bara råa morötter. Kolla in www.fatfreevegan.com/blogs för en massa intressanta recept och idéer! Nej, jag vet att man inte ens behöver skippa choklad! Man får leta lite efter sina varor ibland, men Astrid och Aporna här i Malmö har allt vad man kan behöva i veganväg. Och det ligger mindre än 2 min promenad ifrån där jag bor. Hurra!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar