lördag 6 mars 2010

mest 8 mars

Jaha, här sitter man på Bloom och tittar på tangentbordet och Linnéas blogg. Hon har bett mig ta över bloggen eftersom vi har känt varandra ett år eller så och blivit riktiga kompisar trots en avsevärd åldersskillnad. ”Cross over generation friendship” fungerar bra, bättre än cross over som matidé är vi överens om. Linnea måste koncentrera sig på studierna på heltid om hon ska kvalificera sig till sin kursplats på Stanford Universitetet i USA. Åh, jag önskar att hon ska fixa det och vi alla här ska göra vad vi kan för att hon ska känna sig fri för att klara av det. Dessutom måste vi rusta för hennes bröllop här på Bloom i sommar, det blir det sista vi kan hjälpa henne med innan det bär av till staterna.
Bloggen är rolig och jag tycker det ska bli kul att berätta om Bloom och Igis öden och äventyr, här händer alltid något nytt. Nu på måndag 8 mars är det Internationella Kvinnodagen vilket har lett till livliga diskussioner mellan mig och Igi. Han har en ganska macho syn på kvinnligt och manligt, men är också en av de mest girlpower-vänliga män jag vet, här på restaurangen släpps kvinnliga initiativ fram. Titti, kökschefen är numera också delägare. Titti reser till Sthlm för att representera Bloom och sig själv på White Guide-galan måndag kväll! Kolla särskilt utmärkelsen ”Rising Star”.
Under White Guide Galan måndagen 8 mars 2010 lanseras årets upplaga av restaurangbibeln White Guide och Sveriges bästa restauranger koras. I år har White Guide bedömt närmare 800 restauranger i hela landet - varav cirka 550 får en plats i den nya guiden.
De bästa restaurangupplevelserna utses i nio olika kategorier.
Dessutom kommer följande tre personliga priser att delas ut:
Årets Rising Star
Årets svenska Gastronomiska hyllning 2010
White Guide Global Gastronomy Award 2010

Apropå den Internationella Kvinnodagen funderar jag över hur TV3 tänker när de lanserar fortsättningen på serien Svenska Hollywoodfruar just den 8 mars, är det ett medvetet skämt eller en trendmarkering om vartåt jämställdheten är på väg?
Dagens filmtips om kvinnligt och manligt blir ”The Ugly Truth” med Gerard Butler och Katherine (som också producerat filmen) Heigl i huvudrollerna.

Vi hörs nästa vecka med skvaller från White Guide…
hälsar Gold Grannie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar