tisdag 25 maj 2010

Linnéa is back - the master of ceremonies

När jag tänker på bröllop tänker jag på maräng. En tjej med en maräng till klänning och en kladdig söt vit tårta med grädde galore. Needless to say att vårt bröllop inte är inspirerat av något som består till hälften av äggvita. Jag har serverat på bröllop där allt är "hollywood-rätt" med den enorma vita klänningen som man inte kan gå på toa i utan hjälp, talen som drar upp diverse pinsamheter (värst var när en överförfriskad lillebror började berätta en historia om att bruden skulle ha velat bli bordellmamma), blommorna, tärnorna, tårtan... och jag inser att det som gör sig bra på film har inget med verkligheten att göra.
Vad som är viktigt att tänka på när man bokar bröllop är att man verkligen kan få tid att sätta sig ned och prata med personen som på den stora dagen kommer att vara där och hålla i trådarna. Ofta när man ringer för att boka får man prata med en bokningsansvarig som är mycket behjälplig med frågor etc men som går hem kl 16 på den stora dagen och lämnar ansvaret för bröllopet till någon annan. Igi till exempel är en excellent Master of Ceremonies och kan hela protokoll- och etikettboken utantill. Det är en trygghet för oss att veta att eftersom vi utsett honom till toastmaster så kommer vi inte bara slippa pinsamma avslöjanden om våra uppväxter, utan han kommer att hålla i alla trådar med mat och dryck, schema, tal, frågor från gäster och sådant som man helst vill slippa bry sig om när man sitter vid honnörsbordet. Dessutom finns det ingen som har sån bra koll som Igi.
Sen måste man hålla kommunikation från båda hållen - vi har visserligen bokat hela restaurangen, men jag tror inte att köket blir glada om 30 extra personer dyker upp på stora dagen utan att de fått reda på det.
Annars är själva organisationen relativt smärtfri. Bloom har vänner överallt - Totalprint kan fixa inbjudningskort med Blooms logga på om man vill, Blomsterpigan levererar blommande kreationer till guldkorridoren och kan vara mycket behjälpliga med blomsterdesign och brudbukett. Det kan såklart vara en fördel att använda de företag som är vana att leverera till restaurangen - så undviker man iallafall en del av Murphy's lagar.

Det var vad jag hade att berätta om idag. Nästa gång ska jag prata lite budget. Vi hörs nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar