söndag 22 november 2009

Robin Hund

Superbusy afternoon tea. Mitt i allt inkom vår kära förgyllare och en vän till henne som är tryffeljägare. Det och TRE KILO tryffel! Superfina superfärska svarta pärlor (albeit i golfbollstorlek) direkt från Öland! Hon hade också med sig sin tryffelhund Robin Hund (Robin Hood, hundgrejen är Igi's attempt at humor) som tyvärr fick sitta ute i regnet. Titti och Boris vände och vägde tryffel i säkert en halvtimme, de höll till vid te/kaffebänken så om dryckerna smakade tryffel idag så vet ni varför.
Vi pratade en massa om tryffel sen, Igi upprörde sig så till den milda grad över de restauratörer som köper in fryst tryffel från Gotland. Ni skulle hört honom. "They arrive like fucking soggy limp bizkits (oh, that's a band, in case you didn't know) and they shave them and think people can't tell the difference between that and fresh. Frozen truffles are like fucking cardboard to the palate, man!"
Inget ont om tryffeln från Gotland. Eftersom jag är från ön (bott där i 14 år) så har jag en hel del kontakter som skickar oss små paket. Sen får vi alba från Blaxta när han har förtklassig till övers. MMM. Titti steker ankägg med lite jordärtskocksmousse och dekorerar med tryffelflingor... Mums. Om ni vill smaka detta, boka chef's table i december!
Arnaud trodde förresten inte att det var riktig tryffel, förmodligen för att den inte hade Lacoste-loggan på burken. Grattis till frankofilen...

Sen har jag ju gjort lite reklam för cellar night, när vi kommer matcha mat till våra vintageviner! Detta är alltså en vinmeny med twist, flaskorna vi tänker korka upp finns inte att få tag på någon annanstans. 2000 pix per person kommer det att kosta, och det går av stapeln den 19e december iår. I och med att det är ett begränsat antal platser och att vi GÄRNA ser annat än branschfolk så vill vi att ni ringer och bokar - bokningsgaranti i form av bank/kreditkortsnummer kommer att krävas. Vi har redan många förfrågningar så skynda! Jag, Igi och Arnaud lovar att vi är värda vår tid i rampljuset...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar